Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

2. köprüden 10 saatte geçtiler!

8 şeritli FSM'de dün 3 şerit birden kapatılınca 'tarihi' bir gün yaşandı. Bir gişeden 4 saatte 4 araç geçti, köprüden geçiş 10 saat sürdü.

10 Temmuz 2012

3 aylık bakım çalışmasına alınan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün 8 şeridinden 2’si kapatılmıştı. Dün ise 3 şeridi birden kapanan köprüde tam bir kaos yaşandı. Avrupa -Anadolu geçişinde yalnız bir şeritten trafik sağlandı. Aksi istikamette ek şerit bu yöne verildi. Ancak bu çözüm olmadı. Sabah saatlerinden itibaren kilometreleri bulan trafik gün boyu sürdü. Köprü trafiği Mahmutbey gişelere kadar uzandı.

Bayrampaşa’dan Bursa’ya gitmeye çalışan Fatih Tabak, aracında uyuyanlar arasındaydı. Sabah saat 10.00’da köprüye girdiğini belirten Tabak, saatin 16.30 olmasına rağmen birkaç metre ilerleyebildiğini söyledi. Sema Köse ise Beykoz’daki cenazesi için İstanbul ’a gelmişti: “Beykoz sapağını kaçırdık. Avrupa tarafından dönüp Beykoz’a gitmek istedik. Arkamdaki gişeden 4 saatte 4 araç geçebildi. Arabadakiler ek şeritteki başka araçları durdurup cenazeye yetişti.”

Askeri araca protesto
Kapatılan gişelerin önüne kadar gelen bazı sürücülerin gazete , koli bandı, cam gibi malzemelerle plakalarını gizleyerek gişelerden kaçak geçtiği görüldü. 3 askeri aracın kapatılan bir bölümden geçirilmesi ise kornalarla yoğun olarak protesto edildi.

Can sıkıntısından top oynadılar
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 3 şerit kapatılınca gişeleri de hizmet vermedi. Saatler boyunca araçta oturmaktan sıkılanlar bu gişelerin önünde oluşan boşluğa inip futbol oynamaya başladı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR