Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

THY grevciden üste para alacak

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu eylem nedeniyle THY'nin uğradığı zarara karşılık işten atılan çalışanlara tazminat davası açılacağını açıkladı.

01 Haziran 2012

İSTANBUL- Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, çalışanların iş bırakma eylemlerinden dolayı uğradıkları maddi kaybı eylemcilerden talep edeceklerini söyledi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada ise THY A.O.’dan 260, THY Teknik’ten ise 45 kişinin iş akitlerinin feshedildiği açıkladı. Topçu, “Haklı nedenlerle gelmeyenler var. Şimdi onlara bakacağız. Önce kedi bacağı ile tavuk bacağını bir ayıralım. Kimsenin işten atılmasını istemeyiz ancak herkes hukuka uymalı” dedi.
THY çalışanlarının iki gün önce yaptığı eylem nedeniyle 223 uçuşun iptal edildiği belirtilen THY açıklamasında iptal ve gecikmeler nedeniyle 100 binin üzerinde yolcunun mağdur olduğu kaydedildi. Yaşanan olayların THY’nin yaklaşık 2 milyon dolarlık maddi zararına neden olduğu tespit edildiği vurgulanan açıklamada “Halka açık bir şirket olan THY, hissedarlarının hak ve menfaatlerini korumak için uğradığı maddi zararın sendika yönetimi ve eyleme katılanlardan tazmini için dava açılmasına karar vermiştir. Ayrıca yasadışı eylem çağrısı ve eylemle ilgili olarak ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur. İş barışını tehlikeye atacak ve şirketimize zarar verecek hiçbir davranışa müsaade edilmeyecektir” denildi.

nediyosun THY’de grev yasağı

special man @ speciaIman
Memura 6 ay uğraşıp %4 zam yapanlar iş yasaklamaya geldiğinde Hava yolları grevini engellemek için 1 günde yasa çıkartabiliyor.

.@ gezgilii
Havada grev ‘resmen’ yasak - #nediyosun siz hangi ileri demokrasi ülkesinde grev gördünüz grev neymiş yaa.. :))

duygu aygül @ duyguaygul
“Grev yapmayan işçi, işçi değildir, köledir” gelsin sıradaki yasak!!! Havada grev ‘resmen’ yasak - #nediyosun

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR