Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Almanya Redhack THY'yi 'Ddos'la çökertti

THY çalışanlarının iş bırakma eylemine destek olmak için Redhack Almanya grubu THY'nin sitesini kullanılamaz hale getirdi.

29 Mayıs 2012

RADİKAL - Çalışanlarının grevi nedeniyle yüzden fazla uçuşunu iptal etmek zorunda kalan THY'ye bir dapbe de hackerlardan geldi. Grev kararının ardından harekete geçen Redhack grubu, Unammed Anarchy adındaki başka bir hacker gurubu’nun da desteğiyle THY’nin internet sitesini çökerterek kuruma sanal alemde darbe vurdu.

İki hacker grubunun Ddos (aşırı istek gönderme) saldırısı nedeniyle sabah 10.30’da kullanılamaz hale gelen www.thy.com.tr adresi gün boyunca kullanılamadı.

THY çalışanları, havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifini iş bırakarak protesto etti. Bu protestoya iki hacker grubu da destek oldu. Redhack ve Unammed Anarchy grupları THY’nin internet sitesine Ddos (Distributed denial of service attack) saldırısı gerçekleştirdi.

‘BOÐAZ KÖPRÜSÜNDEN BİNLERCE ARACIN GEÇMESİ GİBİ’
Ddos saldırısı, bir sisteme kaldıramayacağı kadar istek göndererek sistemin kilitlenmesine yol açıyor. Ddos saldırısına uğrayan bir sistem, tıpkı Boğaz Köprüsü’nden aynı anda binlerce aracın geçmeye çalışmasında yaşanacak tıkanma gibi bir tıkanmaya maruz kalıyor. Sistemin düzeltilmesi ise hatırı sayılı bir süre alıyor.

ALMANYA GRUBU YAPTI
Redhack merkez grubu saldırıyla ilgili Radikal’e özel açıklamalarda bulundu. Redhack’in kendi bağımsız hücrelerinin bulunduğunu anlatan Redhack üyeleri şunları söyledi:

“Redhack tek bir merkezden yönetilmiyor. Bazıları kendi hücrelerini kurarak kendi kendilerini yönetebiliyor. THY eylemini bize Almanya grubu haber verdi. Redhack Almanya ile Unammed Anarchy aynı anda saldırdı. Yeteneklerini ezilenlerden yana kullanmak kullanan hackerlar Redhack çatısı altında toplanmaya başladı. Özel savcılığın tüm yaptıklarına rağmen, yalnızlaştırılmaya çalışıldığımız şu dönemde Redhack mücadelesi durdurulamaz bir hale gelmiştir. Bizi bile aştı.

BİLGİLENDİRMEDE SIKINTI OLDU
Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Ali Genç de, THY’nin internet sitesine yapılan saldırının saat 10.30’da gerçekleştirildiğini ve o saatten bu yana kullanılamaz halde olduğunu belirtti. Sitenin kullanılamaz hale gelmesinin en çok ‘bilgilendirme’ açısından sıkıntı yarattığını belirten Genç, “Bilet satışları acenta ya da telefon aracılığıyla yapılabildi. Ancak yolculara sağlıklı bilgi verebilme konusunda sıkıntı yaşandı” dedi. Genç ayrıca THY çalışanlarının yaptığı eylem dolayı da 200’e yakın uçuşun iptal olduğunu söyledi.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR