Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Nedim ve Ahmet hâkim karşısında

Oda TV soruşturmasında 8 ay önce tutuklanan gazeteciler ilk kez hâkim karşısında. Adliye dışında ise uluslararası destek var.

22 Kasım 2011

Ergenekon soruşturması kapsamında 8 ay önce tutuklanan Nedim Şener ve Ahmet Şık bugün ilk kez hâakim karşısında. Şener ve Şık’a destek için çok sayıda meslek örgütü de Çağlayan Adliyesi’nde olacak.
Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de aralarında olduğu gazetecilerin yargılandığı Oda TV davası bugün başlıyor. Bilgi Üniversitesi’nin haber sitesi ‘habervesiare.com’ editörü Ahmet Şık ve Posta yazarı Nedim Şener, Oda TV yönetici ve yazarlarından Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müyesser Uğur gibi gazetecilerin yargılandığı dava Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. Davayı Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazetecilere Özgürlük Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütlerinin yanı sıra yabancı meslek örgütlerinin temsilcileri de izleyecek. Gruplar 09.30’dan itibaren adliyenin ana giriş kapısında toplanıyor.
16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma, 10.30’da başlıyor. Duruşmayı Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Arne König ve Başkan Yardımcısı Philippe Leruth, Alman Gazeteciler Sendikası’ndan Ramis Kılıçarslan ve Monika Kabay, Uluslararası Basın Enstitüsü Başkan Yardımcısı Pavol Mudry ile Avrupa ve Kuzey Amerika Basın Özgürlüğü Danışmanı Steven Ellis, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Avrupa Sorumlusu Johann Bihr, Avrupa Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Saia Tsaouasidou ile Avrupa Parlamentosu’ndan Sajjad Karim ve Barbara Matera da izleyecek.

O kitap basıldı fuarda tükendi
Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün de yer aldığı 14 sanıklı davada MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü üzerine sanık sayısı 13’e düştü. Gazeteci İklim Kaleli ile yazar Mümtaz İdil de tutuksuz yargılanıyor. Bu arada, Ahmet Şık’ın yayımlanmadan toplatılan kitabı Postacı Yayınevi tarafından ‘000KİTAP: Dokunan Yanar‘ adıyla bin adet basıldı ve Kitap Fuarı’nda tamamı tükendi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR