Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hırvatistan hezimeti depremzedeleri de üzdü

Euro 2012 elemeleri için Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Van'da çadırkentte kalan depremzedeler de izledi.

13 Kasım 2011

Depremzedeler yaşadıkları acıyı az da olsa maçla birlikte unutmak istiyordu. Ancak ‘olmadı’. Milliler, tüm Türkiye ’yi olduğu gibi Vanlıları da üzdü. 2. depremle bir kez daha yıkılan Van ’da bir yandan çöken otellerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da ‘milli heyecan’ vardı. İlk depremin ardından evsiz kalanlar için yapılan Mevlana Evleri’nde kalanlar milli takım için depremi 90 dakikalığına unuttu. Yaklaşık 30 genç aşevi olarak kullanılan büyük çadırdaki televizyonda maç heyecanı yaşadı. Ancak heyecan ve umut fazla sürmedi. Hırvatistan’ın 3-0 kazandığı maç sonrasında depremzedeler yüzleri asık bir şekilde çadırdan ayrıldı. 

Deprem kısa süreliğine unutuldu 
Maç yorumlarında ise standarttı: “Hiddink’le olmuyor”, “İnanmamışlar”… 23 yaşındaki Halil Samsur, milli takımın tüm insanları kenetlediğini, depremi kısa süreliğine de olsa unutturduğunu söyleyerek maç sonunda, maçın teknik ayrıntıları ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Milli takım beklenen düzeyde değildi. Teknik direktör taktiksel hatalar yaptı. Özellikle ikinci yarıda takım iyice oyundan düştü…”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR