Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Eyüp, annesinden istediği kazağı göremedi

21 Ekim 2011

“Annesi nasıl dayanır bu acıya?” İki kadın karşı apartmandaki şehit er Eyüp Çolakoğlu’nun caddeye asılı resmine bakarak bu soruyu soruyordu: Eyüp’ün annesi 36 yaşındaki Türkan Çolakoğlu. sağlık ekiplerinin vurduğu iğneyle zorla dayanıyordu evlat acısına. Babası ise daha metanetli, oğluyla son konuşmalarını anlatıyordu: “Uzun nöbetlerde gece soğuk oluyormuş. Kazak ve içlik istedi. Ertesi gün annesi gönderdi. Henüz yerine bile ulaşmadan acı haber geldi...”

Avcılar Meydanı’nın yakınlarındaki Çiğdem Caddesi’nin dört bir tarafında Türk bayrakları asılı. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları Türkiye ’nin dört bir yanında olduğu gibi Avcılar sokaklarında da yankılanıyor. Acı haberin duyulmasıyla birlikte özellikle liseli öğrenciler, Facebook üzerinden iletişim kurup taziye evine gelmiş. Bir ağızdan atılan sloganlar acıya ortak olmak için: “Anacığım ağlama, evlatların yanında...”

Ünal Apartmanı ikinci katına 20 yaşındaki Eyüp Çolakoğlu’nun dev bir resmi asılı. Yakınları camlardan bakarken, gözyaşlarına hâkim olamıyor.
Eyüp’ün çocukluk arkadaşlarından Taygun Uzunay, “Eyüp o kadar sessiz sakindi ki, sokağa bile zorla çıkarıyorduk” dedi.

İstanbul bugün iki şehidini uğurlayacak. Eyüp Çolakoğlu ile Piyade Asteğmen Bilal Özcan ikindi vakti Atatöy 5. Kısım Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR